E ianuarie, început de an. În sfârșit pot să încep să scriu în noua mea agendă, cumpărată încă din noiembrie. Tare am vrut să încep să scriu în ea chiar de atunci. Dar, mai aveam foi în agenda veche și nu mi se ridica mâna să scriu în ea din noiembrie. Nu era datată. Deci, problema nu era în dată, era în capul meu. 

Așteptăm Anul Nou să începem o activitate nouă, să ne cumpărăm o rochie nouă sau să deschidem agenda frumoasă, aleasă cu grijă într-o zi de duminică.

Ne facem liste, notițe, planuri. Așteptăm noul an pentru că, în feeria sărbătorii totul va fi cu spor. Ne punem bariere și limite de viteză. Pierdem timp. Atunci când am fi putut avea progrese și un anumit rezultat până pe 31 decembrie.

Anul Nou e o continuare

Anul Nou e o continuare a vieții noastre, de ce avem impresia că o luăm de la început? Numărăm 12 luni pentru care ne facem planuri, ne punem scopuri și vrem să acționăm. Iar dacă toate astea ni le planificăm la început de noiembrie, atunci pierdem două luni din viață, așteptând să vină noul an.

Nu, nu vreau să șterg magia, feeria Anului Nou și a sărbătorilor de iarnă. Tot ce mă întreb și te întreb și pe tine este, chiar trebuie să așteptăm 1 ianuarie ca să ne punem pe treabă ori să schimbăm ceva în viața noastră? 

Eu am fost iritată că nu pot să încep o nouă agendă la început de noiembrie. Și e cum mi-ar fi interzis cineva. De la faptul că a trebuit să aștept un nou început de an, am simțit o supărare interioară față de această barieră din capul meu. Mi-am promis că în noul an nu voi mai aștepta un oarecare moment magic sau început. Voi acționa atunci când voi simți că vreau să o fac. 

Un (re)început e atunci când decizi

Trăiți magia sărbătorilor de iarnă, faceți cadouri, fiți mai buni. Dar, în cazul în care nu reușiți să începeți acel plan grandios de început de an, nu vă îngrădiți într-o cutiuță imaginară, spunându-vă că este prea târziu. Doar faceți pasul, atunci când sunteți pregătiți. 

Viața continuă după ce ceasul a bătut ora 12, nu se reîncepe de la 0. De asta, un început este un început, chiar dacă este abia decembrie sau e deja martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top