Mai multe interviuri, cărți și discuții consumate în ultima perioadă, mi-au transmis: dacă ai o idee, aceasta trebuie implementată în cel mai apropiat timp. Întrucât, mâine poate fi târziu. Însă, scuzele și „lumea” sunt impedimente serioase în capul nostru.

Mie, fraza: „Mâine poate fi târziu!”, mi se pare evidentă. Trebuie să ai curajul și îndrăzneala să spui și să faci anumite lucruri atunci când simți și ai posibilitatea să o faci. Și cu siguranță știm cu toții asta, dar… Mereu există un „dar”.

Cu toate că eu știu și tu știi, de multe ori ajungem să nu o facem. Se pierde entuziasmul de moment și peste o oră sau chiar a doua zi, ideea își pierde din culoare. Nu o mai vezi într-atât de strălucită ori nu-i mai vezi locul, sensul.

Un exemplu:

Îți pui în plan să petreci timp cu familia, să duci copilul la un teren de joacă bine dotat, unde să puteți petrece timpul împreună, dar nu mai ajungeți. 

Și tot îți repeți că, peste o săptămână, când îmi iau liber. Apoi, intervine ceva și nu mai ajungeți. Dar, oare de acel teren de joacă ai nevoie pentru a petrece timpul cu copilul?

Nu scuzele inventate sunt de vină

Treaba nu e în timp, în bani, în pricepere. E să faci ce știi tu mai bine pe moment, exact cu resursele pe care le ai. Apoi, în timp ce încerci, poți căuta și metode prin care îți poți îmbunătăți abilitățile. Poți chiar, lua un curs pentru a învăța lucruri noi.

Vezi tu, în timp ce aștepți timpul potrivit pentru a face niște studii, a găsi un spațiu potrivit ori un laptop mai performant, timpul trece. Mâine e azi, apoi azi devine ieri sau un an în urmă.  Și tu așa și nu ai început. Pentru că nu ești destul de bun sau nu știu ce nu ai.

Lumii nu-i pasă

Mai este și faza cu lumea, societatea și toți cei din jur. Cum vor reacționa și ce vor spune? Dar, nimănui nu-i pasă.

Pentru unii poate va părea straniu sau neobișnuit.  Dar, cu timpul se vor obișnui să te vadă în noul tău rol. Și ție nu ar trebui să-ți pese de cei din jur. Pentru că, nu toți au aceleași țeluri și scopuri în viață. Ce ție ți se pare o idee strălucită, altul nu ar încerca nici în ruptul capului.

Fiecare părere e subiectivă, de asta urmeaz-o pe a ta. Atunci când ai o idee, dă-i culoare, formă, gust și miros. Fă așa cum crezi și lasă lumea să te judece. Crede-mă, majoritatea văd coperta vieții tale și nu intră în esența conținutului. Atunci, ție de ce ar trebui să-ți pese?

Eu toate astea le știu și voi toate astea le știți. Dar, oricum ne stopăm și ne punem bețe în roate.

Trăind cu prejudecățile și părerile lumii, nu ajungi nicăieri. Trăind cu așteptarea: „când voi deveni mai bun”, rămâi la același nivel.

Nimeni nu va încerca în locul tău

Nimeni nu va veni să te împingă de la spate ca să faci ceva. Mai ții minte? Nimănui nu-i pasă! Și de cele mai multe ori, acei oameni, la a căror critică te gândești, au exact aceeași problemă ca și tine. Se tem de ce va spune lumea.

Să începem, deci, să ne vedem de propria viață. Eu, tu.. noi. Să îndrăznim să încercăm. Să muncim pe brânci, dacă va trebui. Or, când vom reuși, mulți vor vrea să afle formula magică prin care am făcut-o. 

1 thought on “Lumii nu-i pasă de planurile tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top