Am citit undeva că: „Viața pe social media este ca un măr care își arată partea frumoasă și bună, ascunzând partea mușcată.”

Ce am înțeles eu din asta? Pe internet apare ce e frumos, îngrijit, acceptabil, în timp ce cealaltă jumătate a mărului(a se citi viața reală), care nu se vede, poate fi mușcată, verde sau putredă. Iar noi, muritorii de rând, ne complexăm la gândul că la cineva totul este atât de perfect.

Ne poate frustra că cineva e fericit, mereu cu zâmbetul pe buze. Dar, în viața reală, această persoană poate fi ca un măr mușcat. Ea poate trece printr-o depresie, prin moartea cuiva drag sau are probleme financiare.

Viața ideală nu există, fiecare persoană are probleme. „Cum femeia asta reușește și la job, și să aibă grijă de copii, și să fie frumos aranjată, îngrijită? Mie de ce nu-mi reușește? Dă să-i scriu că-i falsă și lăudăroasă!”, ne gândim noi. Dar oare trebuie? 

Pozele frumoase de pe Instagram, dau senzația că la o persoană cunoscută totul este bine și frumos. Or, ea doar se împarte cu ce e frumos în viața ei. Exact așa cum noi, îmbrăcăm o rochie nouă când mergem la o petrecere sau facem curat în casă când știm că trebuie să ne vină oaspeți.

Atunci când mergi în ospeție la cineva, se creează impresia că acea persoană trăiește într-o curățenie absolută. Dar, la ce nu vă gândiți pe moment, este că și la ea se întâmplă să fie dezordine și se așează praful care trebuie șters. Perfecțiune nu există. Dacă dintr-o parte așa pare, atunci această perfecțiune se obține cu anumite jertfe. Respectiv, ceva e ideal, altceva șchiopătează.

Să revenim la online…

Dacă simți frustrare față de un om, pe care îl urmărești pe social media, dacă te irită și vrei să-i scrii o pledoarie lungă, în care să-i spui cât e de lăudăros, rău, urât, ridicol, atunci mai bine nu. Problema nu e în acel om, e în tine. El nu e vinovat că te simți frustrat/ă. Sunt anumite aspecte ale vieții tale care nu coincid cu ce vezi în online și asta te face să te simți aiurea.

Gândește-te, un om împlinit și fericit ar scrie mesaje de ură? El nu va urmări pe cineva care-l irită. Astfel, dacă nu relaționezi, îndepărtează-te. Nu-ți distruge nervii, încercând să demonstrezi cuiva că nu este așa cum crezi tu că ar trebui să fie. Tu nu ești obligat să demonstrezi nimic, și nici persoana dincolo de ecran.

Caută problema la tine. Nu pentru a te învinovăți, ci pentru a face curat în viața ta. Te vei simți mult mai bine. Nu te va mai deranja o persoană care se ține cu cineva de mână sau este pe o plajă din țările calde. Dacă nu relaționezi cu valorile cuiva, dezabonează-te. Nu-ți strica aura.

Ce ar trebui să înțelegem? Că suntem oameni cu toții. Nimeni nu este perfect. Toți au probleme sau supărări în viață. Iar, asta poate fi prea personal pentru a fi făcut public. Nu invidia persoana pentru faptul că a ajuns la succes. Dacă, îi vei cunoaște drumul și prin ce a trecut, îți vei schimba părerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top